Транспортна прокуратура викрила схему «відкатів» у власній поліклініці на Тернопільллі

Кримінальну справу стосовно службових осіб однієї із лікарень Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» порушено за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, - повідомляє “За Збручем”.

.

Як повідомив газеті “Номер один” Тернопільський транспортний прокурор Олег Цимбалюк, дослідчою перевіркою встановлено, що у лютому поточного року медична Рада при медичній службі Львівської залізниці прийняла рішення про те, щоб у лікарні перевести стоматологічній кабінет у відділ платних послуг.

У подальшому завідуючий стоматології визначив перелік медичних товарів, необхідних для роботи кабінету. Після цього керівництво лікарні затвердило прейскурант цін на послуги стоматкабінету та уклало договір з одним із науково-виробничих підприємств на поставку медикаментів згідно з визначеним переліком. Відтак відділ платних послуг (стоматкабінет) розпочав свою роботу.

Втім, як з’ясувалося у ході перевірки, стоматологи використовували для лікування хворих обезболюючий препарат, який зазначався у прейскуранті цін на послуги стоматкабінету відділу платних послуг, але не зазначався у бухгалтерських документах. Натомість службові особи лікарні «закупили» (згідно з документами) за державні кошти значно дорожчі обезболюючі на суму 1619 грн., які насправді заввідділом стоматології не замовлялися і які у відділ платних послуг для лікування хворих не видавалися та відповідно не використовувалися.

Кримінальну справу порушено стосовно службових осіб лікарні за ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи