На Львівщині відкрили пам’ятник братам Шептицьким

Сьогодні, 29 липня, в родинному селі митрополита Шептицького - Прилбичах Яворівського району, що на Львівщині, відбулося освячення пам’ятника братам Андрею та Климентію Шептицьким, - повідомили «ОстроВ» в облраді.

Відкриття та освячення пам’ятника відбулося у річницю Дня народження Митрополита Андрея Шептицького.

«Він говорив правду цісарю, говорив правду польському режиму, большевикам і Гітлеру. Зовсім молодим чоловіком він взяв на себе важкий хрест – очолив Церкву бездержавного і гнаного народу. І керував Церквою в надзвичайно важкі часи – часи революцій і світових війн, але той тягар він ніс так, що ми згадуємо його до сьогодні, і надалі згадуватимуть його люди, доки буде світ. За роки радянської влади на Церкву, на Андрея Шептицького вилили масу бруду, але ні граминки цього бруду не пристало – настільки це була світла постать і настільки свята Церква», - зазначив депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка.

Архиєрейську літургію, яка відбулася в місцевій церкві, за участі близько ста священнослужителів УГКЦ, очолив архиєпископ Львівський Ігор Возьняк. Після богослужіння владика освятив.

Як розповів скульптор Василь Гоголь, пам’ятник зображує постаті братів Шептицьких: Митрополит Андрей в архиєрейських ризах із жезлом у руці та Блаженний Климентій в монашому одязі з хрестом у руках. Пам’ятник заввишки близько 4 метрів, він зроблений з натурального каменю та вапняку і важить понад 40 тонн.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи