Із Львівщини до Росії вивезуть 13 цистерн отрутохімікатів

Сьогодні, 29 липня, у Львівській області зі складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований неподалік міста Радехова, відправлять в Росію 13 цистерн з окислювачем ракетного палива типу меланж. Про це кореспондента «ОстроВ» повідомив начальник прес-центру – прес-секретар управління ЗахОК, майор Олег Годованський.

Нагадаємо, 30 червня цього року вже відбулася поставка меланжу до Російської Федерації під час якої було відправлено на утилізацію 651,801 тонн меланжу.

«Вилучення матеріально-технічних засобів, а в першу чергу меланжу, є одним із основних елементів проведення організаційних заходів з розформування складів ракетного палива, що розташовані у Західному оперативному командуванні. На момент початку відвантаження та вивезення окислювача за межі України на території області було понад 3 тис. тонн», – розповів командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський.

Роботи з вивезення та утилізації «меланжу» проводяться відповідно до контракту, підписаного між Міністерством оборони України, генеральним секретарем Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Закритого акціонерного товариства Науково-виробнича фірма «ТЕХНОАЗОТ» (РФ).

«З часу останньої відправки цього матеріалу з України у російському законодавстві, що регламентує транспортування з-за кордону подібних рідин відбулися зміни та доповнення, в результаті яких призупинився процес вивезення – повідомив заступник командувача Західного оперативного командування з логістики – начальник логістики генерал-майор Сергій Ніколаєв, – проте, перерва тривала недовго, порозуміння знайдено і вже 26 липня ми знову почали закачувати цю отруйну речовину у цистерни. Всього відвантажено 703 тонни меланжу».

Довідка

Меланж (окислювач), який вивозиться з території Західного оперативного командування відносяться до розряду сильнодіючих отруйних рідин. Склад: суміш концентрованої азотної кислоти (до 73%), окису азоту (до 24%), води (до 2%) та різних добавок – інгібіторів корозії (до 1%). Це агресивна, рухома та летюча рідина, за своїм кольоровим спектром коливається від світло-оранжевого до темно-вишневого.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи