Із Львівщини до Росії вивезуть 13 цистерн отрутохімікатів

Сьогодні, 29 липня, у Львівській області зі складу ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що розташований неподалік міста Радехова, відправлять в Росію 13 цистерн з окислювачем ракетного палива типу меланж. Про це кореспондента «ОстроВ» повідомив начальник прес-центру – прес-секретар управління ЗахОК, майор Олег Годованський.

Нагадаємо, 30 червня цього року вже відбулася поставка меланжу до Російської Федерації під час якої було відправлено на утилізацію 651,801 тонн меланжу.

«Вилучення матеріально-технічних засобів, а в першу чергу меланжу, є одним із основних елементів проведення організаційних заходів з розформування складів ракетного палива, що розташовані у Західному оперативному командуванні. На момент початку відвантаження та вивезення окислювача за межі України на території області було понад 3 тис. тонн», – розповів командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський.

Роботи з вивезення та утилізації «меланжу» проводяться відповідно до контракту, підписаного між Міністерством оборони України, генеральним секретарем Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Закритого акціонерного товариства Науково-виробнича фірма «ТЕХНОАЗОТ» (РФ).

«З часу останньої відправки цього матеріалу з України у російському законодавстві, що регламентує транспортування з-за кордону подібних рідин відбулися зміни та доповнення, в результаті яких призупинився процес вивезення – повідомив заступник командувача Західного оперативного командування з логістики – начальник логістики генерал-майор Сергій Ніколаєв, – проте, перерва тривала недовго, порозуміння знайдено і вже 26 липня ми знову почали закачувати цю отруйну речовину у цистерни. Всього відвантажено 703 тонни меланжу».

Довідка

Меланж (окислювач), який вивозиться з території Західного оперативного командування відносяться до розряду сильнодіючих отруйних рідин. Склад: суміш концентрованої азотної кислоти (до 73%), окису азоту (до 24%), води (до 2%) та різних добавок – інгібіторів корозії (до 1%). Це агресивна, рухома та летюча рідина, за своїм кольоровим спектром коливається від світло-оранжевого до темно-вишневого.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи