Івано-Франківськ відзначив 67-річчя визволення міста від фашистів. Фото

Івано-франківськ відзначив 67-му річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

З нагоди 67-ї річниці визволення Івано-Франківська від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років на Меморіальному кладовищі вчора, 27 липня, відправили поминальну панахиду на вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні. До пам’ятника героям, полеглим в боях за свободу і незалежність Батьківщини, покладено кошики з квітами та вінки від влади та громади краю.

Довідка

Під час другої світової війни - 2 липня 1941 року - місто три роки (1941-1944) було під нацистською окупацією. 27 липня 1944 року місто було визволено радянськими військами.

Водночас активно у той час боролися із загарбниками підпільники Організації Українських Націоналістів — Української Повстанської Армії. За неперевіреними даними, всього у Станиславові та його околицях нацисти знищили понад 100 тисяч мирних громадян.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи