СБУ на Прикарпатті затримала організатора банди, що займалась вимаганням грошей у підприємців

Співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали організатора злочинної групи, який вимагав 15 тисяч доларів США у приватного підприємця, - повідомляє “briz.if.ua”.

Зловмисник обіцяв застосувати до підприємця та його родини фізичне насильство та погрожував його життю у разі, якщо не отримає бажаної суми.

Оперативники СБУ встановили, що затриманий, колишній працівник правоохоронних органів, 1964 року народження - організував злочинну групу, яка діяла на території області.

Члени групи підшуковували підприємців, якім пропонували долю у спільному бізнесі, при цьому організатор групи брав на себе сприяння в отриманні необхідних для цього дозвільних документів. Майбутнім жертвам надавали кредит під великі щомісячні комісійні. Жертви витрачали гроші на придбання потрібного для бізнесу обладнання, але жодних дій з отримання документів вимагач не вчиняв. У результаті жертв примушували не лише віддати кредит і комісійні, але й сплатити штрафи за “лічильником”.

За матеріалами СБУ органами МВС порушено кримінальну справу за ч.2 ст.189 (вимагання, вчинене з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Наразі встановлюється коло осіб, причетних до діяльності злочинної групи, та скоєння ними інших злочинів.

Триває слідство.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи