Війта, який вимагав 110 тисяч гривень, затримали на Тернопіллі

Затримали одного із сільських голів Заліщицького району, який вимагав за видачу в оренду ставка 110 тисяч гривень, - повідомляє “20 хвилин”.

Державний службовець поклав до власної кишені 60 тисяч гривень. Це, як з’ясувалося, лише половина з того, що вимагав керманич села. Реальна сума збагачення мала становити 110 тисяч.

У Заліщицькому районі понад три десятка ставків. В оренду водойми здають не часто, але підприємці добре розуміють, яку вигоду можна отримати, якщо зайнятися рибним господарством. Отож, один з бізнесменів таки ризикнув підійти до сільського голови і попросити водойму в оренду. Відповідь державного чиновника шокувала підприємця. Спочатку 110 тисяч гривень заохочення, а далі можна буде розмовляти про рибне господарство.

Як розповів начальник УМВС України в Тернопільській області генерал-майор міліції Федір Бортняк, сільський голова погодився посприяти одному з прохачів в укладенні договору оренди водойми площею майже п’ять гектарів. Але обов’язковою умовою були гроші. Погодився сільський очільник взяти частинами. Спершу планував розбагатіти на 60 тисяч гривень за оренду гідротехнічних споруд. Ще 50 тисяч хабарник планував покласти до власної кишені за оренду ставка. У справу втрутилися співробітники управління боротьби з економічною злочинністю. Сільського голову взяли на гарячому - під час передачі грошей у службовому кабінеті.

Щодо затриманого обласна прокуратура порушила кримінальну справу. За такі кримінальні діяння передбачено від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи