У Львові збудують Літній театр вартістю у 40 млн. грн.

Міській голова Львова Андрій Садовий має намір ініціювати у місті будівництво літнього театру. Про це сьогодні, 22 липня,  мер заявив під час брифінгу, - повідомляє «ОстроВ».

«Ми цього року прекрасно провели перший Міжнародний джазовий фестиваль «Альфа-джаз», і Львів вже увійшов у список світових міст, де відбувається джазові фестивалі. Те, що ми мали у Львові – це 100 найкращих джазових виконавців зі світу. Ми вже думаємо зробити такий фестиваль і наступного року на початку червня. Тому треба мати відповідний літній театр. Колись у парку Богдана Хмельницького був такий літній театр, але він згорів. Зараз ми знайшли проект літнього театру, який був розроблений «Львівською політехнікою». Це був проект 80-х років, дуже модерний. Зараз ми його детально вивчаємо. Хочемо відбудувати літній театр, щоб ми могли проводити у Львові різні музичні фестивалі: дитячі, естрадної музики, художнього театру. Такі театри, як правило, працюють з квітня до листопада. Це буде спільний проект, ми вже говорили про фінансування з «Альфа-банком», - зазначив мер А. Садовий.

Департамент містобудування віднайшов проект, який розробили 1975 року спеціалісти «Львівської політехніки». Цей проект мають розглянути спеціалісти у галузі архітектури та доопрацювати.

Серед запропонованих місць, де можна облаштувати літній театр, – біля стадіону «Юність» або на пагорбах (Парк культури) (3,5-4 тис місць). Пропонується влаштувати віп-зону на 100-200 осіб. Орієнтовний кошторис такого проекту – 40 млн. грн.

За словами міського голови, розпочати будівництво літнього театру мають вже з наступного року.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи