Львівські письменники «взяли штурмом» приміщення спілки

Сьогодні о 10-й годині ранку керівництво Львівської обласної організації Національної спілки письменників України, а також члени ради обласної організації, зрізавши замки, зайшли у приміщення спілки, - повідомляє “ЗІК”.

Про це повідомив член Національної спілки письменників Ігор Гургула.

Він нагадав, що попередня голова Львівської обласної організації Національної спілки письменників Марія Якубовська, яка сьогодні вже навіть не є членом спілки, не пускала письменників на чолі з нинішнім головою Романом Іваничуком у це приміщення.

«Виконуючи рішення зборів Львівської організації Національної спілки письменників, які відбулися 5 травня, ми змушені були зрізати замки і силоміць увійти в приміщення», – зазначив Гургула.

За його словами, у цей момент в приміщенні спілки нікого не було. При цьому були витримані всі процедури, міліцію поставили до відома. Крім того, є поняті і зараз описується майно.

«Можливо, нас чекають нові якісь звинувачення, наїзди і так далі, але ми до цього готові», – заявив письменник.

Він пояснив, що вони зробили це тільки зараз, хоча рішення зборів було ще 5 травня, тому що у спілці були ще деякі працівники, яких треба було звільнити так, як прописано в законодавстві. Таким чином, зараз стара команда Якубовської повністю звільнена з роботи.

Ігор Гургула повідомив також, що завтра у Львові відбудеться прес-конференція голови Національної спілки письменників України Володимира Яворівського, який приїжджає з презентацією свого роману.

«Завтра вже у своєму приміщенні ми проведемо раду спілки. Є велике бажання працювати, а особливо залучати молодь, видати нові речі. Наприклад, у проекті тритомник – я цим займаюся особисто – всього найкращого, написаного у Львові, починаючи з літописних часів по сьогодні, – розповів Гургула. – Ми будемо серйозно працювати над тим, щоб виїжджати в наші містечка і райцентри і виступати там перед людьми, тому що, як показують певні спостереження, в цьому є велика потреба».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи