8 осіб, котрі отруїлися на весіллі у Львові - у важкому стані

У Львівській обласній інфекційній лікарні станом на 8:00 18 липня перебуває 42 особи з діагнозом гостра кишкова інфекція, гастроентероколіт. Серед госпіталізованих - 7 дітей. У важкому стані перебуває 8 осіб, зокрема 5 дітей, інші пацієнти у стані середньої важкості. Про це сьогодні, 18 липня, повідомило «ОстроВ» головне управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Усі пацієнти консультовані консиліумом лікарів обласної інфекційної клінічної лікарні. Проведено комплекс клініко-лабораторних обстежень, здійснюється медикаментозне лікування відповідно до клінічних протоколів МОЗ України. Необхідними медичними препаратами і дієтичним харчуванням усі хворі забезпечені у повному обсязі. У стані здоров’я пацієнтів, що надійшли у числі перших, спостерігається позитивна динаміка.

Також 17 липня були розгорнуті протиепідемічні заходи за участю фахівців головного управління охорони здоров'я Львівської обласної держадміністрації, обласної і міської СЕС. Уже з’ясовано, що всі госпіталізовані особи 16 липня були гостями на весіллі у їдальні технологічного технікуму, що у м. Львові, по вулиці Пимоненка, 17. Учасниками весілля було близько 100 осіб.

Етіологічний фактор та обставини, що сприяли виникненню масового захворювання встановлюються. Серед імовірних причин кишкової інфекції фахівцями розглядаються продукти харчування, що споживалися гостями весілля - страви з курячого м’яса, а також м’ясні салати з майонезом, свіжі помідори та огірки.

У зв’язку з цим, фахівці держсанепідслужби міської СЕС м. Львова та СЕС Сихівського району м. Львова провели перевірку їдальні технологічного коледжу, відібрали для бактеріологічного дослідження змиви і зразки кулінарних виробів, води питної централізованого водопостачання. З будинку осіб, що організовували весілля, також відібрано зразки кулінарних виробів домашнього приготування. Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Нагадаємо, у суботу, 16 липня,  у приміщенні їдальні технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» відбувався весільний бенкет, на якому було 95 осіб. 44 з них – госпіталізовано.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи