8 осіб, котрі отруїлися на весіллі у Львові - у важкому стані

У Львівській обласній інфекційній лікарні станом на 8:00 18 липня перебуває 42 особи з діагнозом гостра кишкова інфекція, гастроентероколіт. Серед госпіталізованих - 7 дітей. У важкому стані перебуває 8 осіб, зокрема 5 дітей, інші пацієнти у стані середньої важкості. Про це сьогодні, 18 липня, повідомило «ОстроВ» головне управління охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Усі пацієнти консультовані консиліумом лікарів обласної інфекційної клінічної лікарні. Проведено комплекс клініко-лабораторних обстежень, здійснюється медикаментозне лікування відповідно до клінічних протоколів МОЗ України. Необхідними медичними препаратами і дієтичним харчуванням усі хворі забезпечені у повному обсязі. У стані здоров’я пацієнтів, що надійшли у числі перших, спостерігається позитивна динаміка.

Також 17 липня були розгорнуті протиепідемічні заходи за участю фахівців головного управління охорони здоров'я Львівської обласної держадміністрації, обласної і міської СЕС. Уже з’ясовано, що всі госпіталізовані особи 16 липня були гостями на весіллі у їдальні технологічного технікуму, що у м. Львові, по вулиці Пимоненка, 17. Учасниками весілля було близько 100 осіб.

Етіологічний фактор та обставини, що сприяли виникненню масового захворювання встановлюються. Серед імовірних причин кишкової інфекції фахівцями розглядаються продукти харчування, що споживалися гостями весілля - страви з курячого м’яса, а також м’ясні салати з майонезом, свіжі помідори та огірки.

У зв’язку з цим, фахівці держсанепідслужби міської СЕС м. Львова та СЕС Сихівського району м. Львова провели перевірку їдальні технологічного коледжу, відібрали для бактеріологічного дослідження змиви і зразки кулінарних виробів, води питної централізованого водопостачання. З будинку осіб, що організовували весілля, також відібрано зразки кулінарних виробів домашнього приготування. Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Нагадаємо, у суботу, 16 липня,  у приміщенні їдальні технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» відбувався весільний бенкет, на якому було 95 осіб. 44 з них – госпіталізовано.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи