Керівник релігійної організації ґвалтував неповнолітню на Буковині

Прокуратура Чернівецької області порушила кримінальні справи щодо керівника однієї з релігійних організацій на Буковині, - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Кримінальну справу відкрили за ч.2 ст.181 Кримінального кодексу України за фактом посягання на здоров’я людей під приводом проповідування релігійних віровчень і виконання обрядів релігійною організацією християн на засадах п’ятдесятників у одному із сіл Новоселицького району.

У ході досудового слідства встановлено, що керівник релігійної організації вступав у статеві стосунки з неповнолітньою, на підставі чого прокуратурою області 11 липня щодо нього порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.155 та ч.1 ст.156 Кримінального кодексу України.

Під час обшуку у помешканні чоловіка було виявлено прикуту за ногу металевими кайданами до спального ліжка його співмешканку. Зі слів жінки, майже півтора року цей чоловік знущався над нею. За вказаним фактом також порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України.

Крім того, у ході обшуку у помешканні виявлено 20 неповнолітніх дітей, яких направлено до медичної установи.

Вилучені у підозрюваного ритуальні ножі направлено на експертизу.

На даний час керівника релігійної організації затримано згідно зі ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується подання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи