ТОП-5 найдорожчих факультетів Прикарпаття

ТОП-5 найдорожчих і найдешевших факультетів (спеціальностей) Прикарпатського національного університету, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Найдорожчу спеціальність надає … Інститут історії і політології, де за право отримати диплом фахівця з міжнародних відносин цьогорічні першокурсники мусять віддати 12555 гривень за рік. На другому місці – Юридичний інститут, де за право здобути спеціальність майбутнім юристам доведеться викласти 12320 гривень  на рік (на заочній формі навчання - 8445  гривень на рік), на третьому – спеціальність менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, яку за 11390 гривень на рік (на заочній формі – 7555 гривень на рік) можна здобути на Економічному факультеті. Слід зазначити, що решта спеціальностей цієї кузні майбутніх економістів, менеджерів та фінансистів, хоча і не потрапили до ТОП-5 найдорожчих, тим не менш не далеко від нього відстали, тож за право претендувати на диплом за фахом «маркетинг», «фінанси і кредит», «облік та аудит» та «менеджмент організацій» студентам доведеться викласти по 10655 гривень (на заочній формі – 7140 гривень). Четверту позицію впевнено посідає підготовка фахівців з англійської мови та літератури, річна вартість якої становить 11085 гривень (7260 гривень – а заочній формі), а замикає п’ятірку найдорожчих спеціальностей Інститут туризму, де навчання за спеціальностями «туризм» та «готельно-ресторанна справа» коштує по 10795 гривень на рік (7260 гривень на рік – на заочній формі навчання).

У свою чергу, ТОП-5 найдешевших підрозділів Прикарпатського національного університету очолює Верховинський коледж туризму та готельного бізнесу, річна вартість навчання в якому становить 4405 гривень (заочна форма навчання в закладі не передбачено). На другому місці – природничий факультет, де навчання на спеціальності «агрономія» вартуватиме для студентів 5390 гривень на рік на очній та 1900 гривень на заочній формі навчання. До речі, навчання майбутніх хіміків на цьому ж факультеті не вельми відстає від «агрономії». Його вартість 6610 гривень на рік (4225 гривень на заочній формі навчання) становить четверту позицію разом зі спеціальністю «дошкільна освіта (дефектологія і логопедія)». При цьому третє місце поділили між собою спеціальності, що надаються Фізико-технічним факультетом, а саме: «фізика», «прикладна фізика» та «комп’ютерна інженерія», за навчання на яких студентам-доведеться викласти всього (?) 6430 гривень.  Замикають ТОП-5 найдешевших факультетів (спеціальностей) «філософія», «українська мова та література», а також «російська мова і література», навчання за якими коштує 6730 гривень на рік (для «філософії» та «української мови» - 4640 гривень на заочній формі навчання).

Слід зазначити, що розподіл позицій в п’ятірках найдорожчих та найдешевших спеціальностей не змінився з минулого року. Втім, змінилися ціни. Вони зросли в середньому на 9 %, що, як стверджує керівництво вишу цілком відповідає рівню інфляції в Україні.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи