Міжнародний фестиваль АртПоле за тиждень стартує на Прикарпатті

12 липня в Івано-Франківській області розпочнеться міжнародний дев'ятий фестиваль АртПоле 2011, - повідомляє кореспондент “ОстроВ”.

Міжнародний фестиваль АртПоле’2011 відбудеться 12–16 липня на новій території — в Дністровському каньйоні, що вражає своєю мальовничістю і величчю.

На 9-й за рахунком фестиваль (адже є перевтіленням Шешор, що вперше відбулися 2003 року в Карпатах) запрошені митці з 9-ти країн: України, Білорусі, Польщі, Чехії, Угорщини, Великобританії, Франції, Австралії і Росії.   

На цьогорічному АртПолі виступатимуть Village Kollektiv (Польща), Besh’o’droM (Угорщина), Feloche (Франція), Dva (Чехія), українці Пропала Грамота, Зіра і Бадьян Сауна Сістем, Фолькнери та ін. Їхні виступи відбуватимуться на великій сцені, яка цього року також буде особливою — спеціально до фестивалю в Унежі будується сцена-гніздо, як є одночасно і  мистецьким об’єктом — метафорою фестивальної взаємодії, і функціональною конструкцією.

Програма майстер-класів включає ковальство, гончарство, виготовлення витинанок, а також менш традиційні:) Насамперед, це найгучніша майстерня фестивалю — Як Умієм Оркестра, відома ще під назвою Хор глухонімих, в ній може спробувати свої сили кожен незалежно від своїх музичних талантів. Однією з новинок фестивалю є фото-майстерня, ідея якої — задокументувати фестиваль виключно зусиллями фестивальної публіки, у чому їй допомагатимуть професійні фотографи. Серед інших майстерень: ранкові фізичні вправи Good morning, body, тренінги студії Проти Ночі, віджеїнг і навіть журналістика.

Витримуючи синергійну  (від грецького syn — разом, ergos — дія) концепцію лендартова програма АртПоля здійснюється спільно з найдавнішим українським лендарт-симпозіумом Простір Покордоння (Могриця), а програма кінопоказів — спільно з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи