Патріарх Філарет благословив голову Тернопільської облради на працю

Сьогодні у Київській Патріархії голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда зустрівся зі Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом, - повідомляє “За Збручем”.

Обговорюючи регіональні проблеми Тернопільщини, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату високо оцінив морально-духовний та патріотичний настрій галичан. Він зазначив, що, передусім, завдяки їхній свідомості відбувається утвердження української України.

Святійший Патріарх висловив подяку голові обласної ради за розуміння й підтримку позиції стосовно тиску на УПЦ Київського Патріархату з боку окремих представників влади та силових захоплень парафій в деяких областях України. У свою чергу Олексій Кайда запевнив, що й надалі сприятиме рівноправній діяльності усіх традиційних українських церков на теренах Тернопільської області.

Патріарх Філарет благословив очільника обласної ради на працю заради духовного зростання українства та подякував за плідну співпрацю із єпархіями УПЦ КП, які діють на теренах міста й області.

Наприкінці зустрічі Святійший Владика побажав Олексію Кайді Божого благословення та наснаги у справі відновлення духовності й патріотизму.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи