Затримано крадіїв, які «чистили» квартири у трьох областях Західної України

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які за останні півроку «обчистили» щонайменше 9 квартир мешканців Чернівців. Також на їхньому рахунку вторгнення до помешкань жителів Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей, - повідомляє “ЗІК”.

Обоє мають кримінальне минуле, та й познайомилися вони у місцях позбавлення волі, де відбували попереднє покарання. Після звільнення чоловіки вирішили разом продовжити злочинну діяльність. Оперативники затримали зловмисників «на гарячому» – в той момент, коли вони здійснювали «візит» до чергової квартири.

За словами заступника начальника Управління карного розшуку УМВС України в Чернівецькій області Руслана Яковенка, один із зловмисників був затриманий безпосередньо на місці. Його «колега» намагався втекти на автомобілі, однак в ході переслідування вулицями міста у час-пік, працівники міліції його все ж таки затримали.

Оперативники карного розшуку встановили, що квартири для крадіжок злодії обирали за тим принципом, наскільки складно зламати замки їхніх дверей.

– Вибирали двері такі, які вони самі могли б відкрити, – продовжує Руслан Яковенко. – Тобто, не вибирали ті квартири, де дорогі двері чи пластикові вікна, а ті, де вони могли б відкрити замок.

Траплялося й так, що крадії не знаходили бажаної здобичі в одній квартирі, тоді одразу ж бралися за наступну – в тому ж під`їзді і в той же день. Викрадали гроші, золоті прикраси, іноді – техніку, фотоапарати, ноутбуки, але в основному – гроші і золото.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи