Міліцію Тернополя пікетували ошукані люди зі всієї України

Тернопільську міліцію, із плакатами “Хто “дахує” Брика?” та “Ні корупції у органах міліції та прокуратури”, пікетували ошукані люди з усієї України - Луганська, Донецька, Кременчука та інших міст, - повідомляє “20 хвилин”.

Вони запевняють, що тернопільський підприємець ошукав їх на тисячі євро, а кримінальну справу проти шахрая закрили.

«Я втратив на цій афері близько 40 тисяч євро. За нашими підрахунками, постраждали від цієї афери не менше 60 людей. Ми звернулися за оголошенням в інтернеті до товариства ММ ЛТД, яке займається вантажними перевезеннями і продажем вантажівок. Вони пропонували придбати вантажівки у кредит. Тим, хто вагався, керівник фірми Роман Брик давав авто в користування. Відразу пропонував рейси. За один такий рейс можна було заробити близько 800 євро», - розповів мешканець Кременчука Леонід Терещенко.

За його словами, люди давали близько 15 тис. євро першого внеску відразу. Решту суми брали в кредит.

Керівник ТОВ ММ ЛТД Роман Брик запевняє, що сам став жертвою ситуації. А люди, мовляв, втратили гроші не через нього, а через кризу.

«У 2007 році люди, які протестують, отримали споживчий кредит у банку.  Банк надав кредит і зобов’язав фірму ММ ЛТД, яка є поручителем, надати заставою сідлові тягачі “Даф”. Чоловіки працювали на цих тягачах і справно виплачували кредит у банку два роки. Але у 2009 році, з початком кризи, підприємці не змогли вчасно платити свої кредити. Тому банк із метою збереження заставного майна зобов’язав ТОВ ММ ЛТД повернути майно у Тернопіль на зберігання до повної виплати заборгованості по кредитах. На звернення про реструктуризацію боргу позичальники не реагували. Тому тягачі зараз працюють на нашій фірмі, а справу щодо цих кредитів готують до суду», - каже Р.

Брик.

Підприємець переконує, що сам став жертвою кризи.

Наразі, міліція поновила кримінальну справу за статтею про шахрайство.

«Раніше ми подали матеріали у прокуратуру, але вона відмовила у відкритті кримінальної справи. Але зараз з’явилися нові матеріали і порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 190 – шахрайство в особливо великих розмірах. Триває слідство. Після його закінчення матеріали знову подамо у прокуратуру», - розповів начальник центру громадських зв’язків обласної міліції Петро Колісник.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи