У Тернополі запровадять електронний запис до лікаря

У Тернополі в медичних закладах запровадять систему електронного запису на прийом до лікарів. Це передбачено протоколом про наміри спільних дій щодо впровадження Тернопільської інформаційної медичної системи. Протокол підписали заступник міського голови Леонід Бицюра та директор дочірнього підприємства датської компанії «WebAdvancers» Борис Татарнюк, - повідомляє «УНІАН».

Як зауважив під час підписання угоди Б.Татарнюк, спочатку буде запроваджено електронний реєстр пацієнтів та пластикові картки для запису на прийом, в яких буде інформація про хворого та історія його хвороби. Паперові картки при цьому ще діятимуть. У перспективі ж в електронний формат буде переведено усю інформацію про хворого за попередні роки.

«За статистикою, в середньому одна лікарня міста приймає до тисячі. хворих у день, це по 5-8 пацієнтів на кожного лікаря на годину. Відповідно створюються черги. Запровадження пластикових карток дозволило б суттєво скоротити час прийому пацієнтів», - зазначив начальник міського відділу охорони здоров’я Ростислав Левчук.

Програму планують спочатку апробувати на базі поліклініки №1. Згодом вона об’єднає всі медичні заклади міста в єдиний інформаційний простір.

Б.Татарнюк зауважив, що за допомогою програми пацієнт зможе записатися на прийом через Інтернет або за мобільним телефоном. Електронна база даних працюватиме цілодобово.

«Ввівши код своєї картки, пацієнт отримає бланк реєстрації, графік прийому лікарів протягом тижня. Натиснувши на прізвище лікаря, який потрібен, людина зможе записатися до нього на прийом і отримати одразу електронне підтвердження щодо дня та години, на яку його чекатиме спеціаліст», – пояснив Б.Татарнюк.

Він запевнив, що інформація про хворого буде захищена від стороннього доступу паролями.

Передбачено, що пілотний проект компанія «WebAdvancers» запустить у Тернополі безкоштовно.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи