У Львові презентували новий Катехизм УГКЦ

У Львові презентували Катехизм Української греко-католицької церкви «Христос – наша Пасха». Представляв новий катехизм особисто Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, - повідомляє «ОстроВ».

«Ми проголошуємо новий катехизм Української греко-католицької церкви, яка є східнохристиянською у своїх джерелах. Це ознака нашої зрілості і єдності церкви», – зазначив Блаженніший Святослав.

Загалом новий катехизм «Христос – наша Пасха» розкриває віровчення Церкви у трьох частинах: віра, молитва та життя Церкви.

За словами Глави УГКЦ,  над цим Катехизмом працювало близько 250 людей по всьому світу, що засвідчує те, що у ній висвітлено у що вірить та  навчає Греко-Католицька Церква, як живе.

«Це є систематичний виклад віри і моралі нашої Церкви. Він не має конкретного автора. Це є спільна робота багатьох людей», - наголосив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ висловив сподівання, що завдяки Катехизму «люди краще пізнають свою віру, традицію своєї Церкви, та житимуть відповідно до віри, яку вони прийняли».

На сьогодні видано 25 тис. примірників катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Найближчим часом буде видано увесь перший тираж – 60 тис. примірників. Вони розійдуться по всіх єпархіях УГКЦ.

Крім того планується здійснити переклад Катехизму на різні мови – англійська, російська, іспанська, португальська та польська.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи