Івано-франківські хіп-хопери їдуть до Америки

Хіп-хопери з Прикарпаття підкорюватимуть танц-майданчик світового чемпіонату. Головним здобутком дівчат та хлопців є перемога в Чемпіонаті України з хіп-хопу, що дає їм право представляти нашу державу на 10-му Чемпіонаті Світу World Hip Hop Dance Championship за версією Hip-Hop International, який відбуватиметься 26 – 31 липня цього року в Лас Пегасі, - повідомляє «Правда.if.ua».

Заснований колектив «Імпульс» лише  три роки тому як ініціатива батьків, що хотіли чимось зайняти своїх дітей. Гурт вже зарекомендував себе на багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах та вийшов  у півфінал шоу «Україна має таланти».

Як стверджує тренер гурту Сніжана Полянська, перемога у всеукраїнських змаганнях не легко далася її вихованцям. Івано-франківці виставили одразу три колективи: два у віковій категорії 14 – 18 років та одну дорослу команду.

В юнацькій категорії прикарпатським хіп-хоперам довелося виборювати перемогу серед 22 команд з усієї України, а виходити на сцену фіналу Чемпіонату України вихованцям «Імпульсу» довелось наступного дня після прямого ефіру на шоу «Україна має таланти». Якість виконання та складність композицій оцінювали судді-американців з числа відомих у світі хіп-хоперів – основоположників різних стилів цього спортивного танцю. «Для українських команд, - розповідає пані Полянська, - такі змагання, а особливо участь у їх фінальній частині – це не тільки шанс показати, на що вони здатні. Адже судді обирають добре підготовлених танцюрів, пропонують їм йти в ту чи іншу команду, представляти ту чи іншу країну».

Важливим чинником отримання високої оцінки на подібних змаганнях є використання розмаїття стилів. Іванофранківці, крім класичного хіп-хопу використовували також окремі елементи більш емоційного та музичного локкінгу та більш швидкого і динамічного ваккінгу, в якому упор робиться на роботу руками.

«Власне, - це просто танці, це спорт у прямому сенсі цього слова. І в деяких державах хіп-хоп вже визнаний видом спорту. В Україні щоправда поки що цього немає. Але кожне наше заняття пов’язане із значними фізичними навантаженнями. Це і біг навколо озера , і віджимання та качання пресу. Я завжди казала, що після тренувань діти мають бути мокрими, тоді буде видно, що вони працювали. В іншому випадку – це не тренування а невідомо що», - переконана С. Полянська. Зі слів тренера, великим успіхом для себе вихованці «Імпульса» вважатимуть для себе вихід у фінал.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи