Баскетболісти “Говерли” на крок ближче до бронзи Суперліги

Вчора, 24 травня, в Запоріжжі відбувся черговий матч за бронзові медалі Суперліги, - повідомляє кореспондент “ОстроВ”.

Після другого матчу «бронзової» серії, в якому «Говерла» поступилася запоріжцям, Євген Мурзін зі своїми підопічними, напевно, провів ґрунтовну роботу над помилками, – зауважує прес-служба БК «Ферро-ЗНТУ». Це відчувалося з перших хвилин звітної зустрічі, коли гості після двоочкового влучання з фолом Джеремі Шаппела повели в рахунку. Надалі господарі завдяки зусиллям Бернса (у першій чверті він приніс у командну скарбничку 9 очок) і Кондрусевича (5) вирівняли гру, і в середині першої чверті табло засвідчувало рівновагу 11:11. Проте «говерляни» з цим ніяк не погоджувалися і, користуючись втратами м’яча, яких припускалися досвідчені Мейс, Кондрусевич, Гуін, на 8 хвилину відірвалися на 9 пунктів. Шаппела, який відзначився в цьому періоді ще й трьома триочковими, активно підтримували Дерік Зіммерман, Ерік Колмен і Данте Свонсон. Цей виклик запоріжці прийняли й зусиллями Хантера, Рибалка, Кондрусевича та Гуіна їм вдалося скоротити відставання до 3 пунктів.

Гості продовжували домінувати і в другій чверті, головним чином, завдяки активності найнезручнішого для «Ферро» гравця Колмена. Підопічні Кирила Большакова намагалися чинити гідний опір суперникам. Ще 5 очок додав до свого активу Кондрусевич. Однак наздогнати «говерлян» запоріжцям так і не вдалося. Команди пішли на велику перерву за 7-очкової переваги івано-франківців – 41:34.

У третій чверті потужно запрацювала далекобійна артилерія «Говерли» в особі Шаппела та Свонсона, які поповнили командну скарбничку, відповідно, 6 і 9 пунктами. А серед господарів 8 очками відзначився Вінсент Хантер. Як би там не було, а перед заключною чвертю перевага команди Євгена Мурзіна вже становили 14 пунктів. Тож прихильники «Ферро» переймалися питанням: чи спробують їх улюбленці ліквідувати цей дефіцит?

Однак уже на першій хвилині четвертого періоду двох незрозумілих втрат м’яча припустився Георгій Кондрусевич (мабуть, ветеран не встиг відновитися після двох виїзних матчів). Цими помилками негайно скористалися Герасимчук і Ульянко – 68:50. Долю матчу, як-то кажуть, було вирішено, і на ігровій арені спочатку з’явився Сергій Алфьоров, котрий не брав участі у двох попередніх матчах за «бронзу», а під завісу зустрічі й два вчорашні дублери – Іван Тимощук і Олександр Меліхов (для останнього це був дебют у головній команді клубу). Між іншим, Алфьоров за ті 8 хвилин, що він провів у грі, встиг записати до свого активу 6 очок, 4 підбирання м’яча та змусив переглянути ставлення наставників команди до своєї персони.

Ферро-ЗНТУ (Запоріжжя) - Говерла (Івано-Франківськ) - 65:82 (22:25, 12:16, 16:23, 15:18)

Судді: Володимир Драбіковський, Сергій Чебишев, Андрій Бабик. Коміссар: Василь Зозуля

"Г": Хантер – 15 очок + 5 підбирань, Бернс – 13 очок + 5 підбирань, Кондрусевич – 10 очок, Гуін – 7 очок + 10 підбирань.

"Ф": Шаппел – 22 очка + 6 підбирань + 3 передачі + 3 перехоплення, Зіммерман – 13 очок + 8 передач + 5 підбирань, Свонсон – 13 очок + 4 передачі, Колмен – 12 очок + 8 підбирань + 3 передачі.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи