Дацьке підпримство на Прикарпатті винне в смерті риби вартістю 100 тисяч гривень?

Понад 100 тисяч гривень. В таку суму попередньо оцінила обласна рибоохоронна інспекція збитки, спричинені масовим отруєнням риби в потічку Буркач, поблизу села Сівка-Войнилівська, Калуського району, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Як повідомила голова Сівко-Войнилівської сільської ради Оксана Галка, перші ознаки лиха селяни виявили вже в неділю, 15 травня, а 16 травня здохла риба вже масово валялась на березі поблизу села. «Там є невеликі щупачки, верхоплавка, карасики, - розповідає пані Галка, - Звісно, люди негативно ставляться до даного випадку. По-перше, Буркач впадає в Дністер, по-друге, там поруч розташовані пасовиська».

Буркач – невеличкий потічок, довжиною близько 3 кілометрів – бере початок з джерела, розташованого приблизно в 150 метрах від ферм сільськогосподарського підприємства з датськими інвестиціями «Дапноша». Дана обставина дала підстави керівництву села, рибоохоронних та екологічних структур підозрювати працівників підприємства у причетності до отруєння риби.

З метою встановлення істини, на місці побували представники обласної рибінспекції, екологічної прокуратури, калуських районних екологічних та санітарних служб, а також слідчо-оперативна група УМВС. Вони відібрали проби води на хімічний аналіз, а також рибу для дослідження в Обласній державній лабораторії ветеринарної медицини, організували проведення першочергових слідчих дій.

Як стверджує начальник Івано-Франківської обласної рибінспекції Ігор Стефурак, в разі встановлення винних, на них буде накладено штрафні санкції, а також штраф у порядку компенсації завданих збитків.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи