Немає нічого страшнішого за тоталітарний режим, - губернатор Львівщини

Львівщина відзначила День пам’яті жертв політичних репресій. Спільно з представниками міської влади, правоохоронних органів, ветеранських організацій та чисельної громадськості губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк поклав квіти до пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів та до пам’ятної таблиці Жертвам спецслужб тоталітарних режимів, - повідомили «ОстроВ» в облдержадміністрації.

Біля Меморіалу пам’яті жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” духовенство відправило панахиду за загиблими, закатованими і тими, хто постраждав від політичних репресій. “Тюрма на Лонцького” - це перший в Україні музей-в’язниця.

У своєму виступі голова ЛОДА зазначив: «Збереження пам’яті про невинні жертви нелюдського більшовицького режиму є нагадуванням та пересторогою майбутнім поколінням українців – немає нічого страшнішого за тоталітарний режим. Бездумне винищення українського народу стало основною політикою злочинного режиму, його самоціллю».

«На території Львова і області є ще чимало могил, в яких захороненні закатовані безвинні наші земляки в сорок першому та в післявоєнні роки. І наш обов’язок  відшукати їх, належно впорядкувати, віддати почесті невинно убієнним.

Схилімо ж ще раз голови перед мужністю та волею, віддаймо шану геройству та самопожертві в ім’я Батьківщини наших попередників, і пам’ятаймо, що найгіднішим вшануванням їх жертв стане наша праця, закладена в підмурівок майбутньої, щасливої Української держави», – наголосив М.Цимбалюк.

Довiдка

День пам'яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам'ятний день в Україні, який відзначається у третю неділю травня.

Традиційно у День пам'яті жертв політичних репресій вищі особи держави покладають квіти до Національного меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Покладання квітів до пам'ятних знаків відбувається також по всій країні, відбуваються жалобні віче і церемонії.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи