На Прикарпатті відбувся перший в історії УГКЦ з’їзд священиків-екзорцистів

У катехичному центрі Монастиря Св. Апостола Андрія в с. Заріччя Івано-Франківської єпархії відбувся перший в історії УГКЦ міжєпархіальний з’їзд священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення.

Як повідомив «ОстроВ» координатор надзвичайного і делегованого служіння у справах екзорцизму УГКЦ Івано-Франківської єпархії о. Йосафат Мотич, участь у з’їзді  взяли 15 отців з п’яти єпархій, де крім формаційних конференцій на тему «молитви визволення та служіння екзорцизму» кожен з отців поділився своїм досвідом та особливими новими випадками, що трапляються у цьому служінні.

На зустрічі обговорили наступні питання:

1. Подякувати єпископам за їхнє батьківське Благословення для цієї важливої справи: першого міжєпархіального з’їзду священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення.

2. Просити місцевих Ієрархів, щоби в навчальну програму в семінаріях були включені лекції про молитви визволення та служіння екзорцизму, щоб майбутні священики мале краще розрізнення у цій справі та вчасно могли запропонували адекватну допомогу потребуючим.

3. Просити місцевих Ієрархів благословення для проведення семінару для священиків на тему «Молитви визволення та екзорцизму».

4. Просити місцевих Ієрархів, щоб в кожній єпархії Владики призначили принаймні по три отці екзорцисти.

5. Просити місцевих Ієрархів, щоби в усіх молитовниках для вірян, що видаються в єпархіях включити молитви за особистий захист та заступництво (наприклад молитва св. Кипріяна та інші).

6. Підготувати требник для екзорцистів.

7. Звернутися до всіх отців екзорцистів з повідомленням, щоб отці свій дозвіл на служіння екзорцизму обов’язково отримали (чи поновили) на письмі, декретом від свого Правлячого Архиєрея, а також, якщо отці здійснюють своє служіння в іншій єпархії – відповідно дозвіл місцевого Ієрарха.

8. Молитися одні за одних, споминати у Св. Літургії та щоб кожен отець просив молитовні групи про молитву за Божу поміч у цьому служінні.

9. Створити внутрішній адресар отців, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння для кращої координації та обміну досвідом.

Наступна зустріч відбудеться у жовтні цього року.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи