В Івано-Франківську пластуни відзначать День Героїв

В Івано-Франківську відзначать День Героїв.

Як повідомляє кореспондент «ОстроВ», завтра, 14 травня, з цієї нагоди пластуни обласного центру проведуть загальностаничний конкурс вимаршу з палицями серед юнацьких куренів станиці. Також з показовими вимаршами виступлять військовослужбовці, міліція та учні військового ліцею з Надвірної.

Відбуватимуться урочистості на майдані Шептицького.

Загалом у програмі заходу - конкурс з впоряду серед пластових куренів, формування колони та вимарш центральною частиною міста пластунів, ліцеїстів, міліціонерів та військовослужбовців, покладання вінків на могили Січовим Стрільцям, а також презентація брошури «День Героїв» та акустичний концерт лідера гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка.

Вміння добре виконувати і надавати пластові накази оцінюватиме журі. Ними будуть зв’язкові всіх семи юнацьких куренів станиці.

Довідка

День Героїв встановлено в пам'ять відважних борців, які загинули у травні. Зокрема, засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського, керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи