Кардіоцентр малоінвазивної хірургії відкрили в Івано-Франківську

Сьогодні, 6 травня, в Івано-Франківську на базі центральної міської клінічної лікарні відкрили кардіоцентр малоінвазивної хірургії, оснащений сучасним апаратом – ангіографом, який дозволяє проводити обстеження кров'яних та лімфатичних судин, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Вартість такого ангіографу – 22 млн. грн. його Івано-Франківськ отримав у подарунок як субвенцію з державного бюджету.

«Будемо рахувати, що це є початком старту для конкурсу на кращу підтримку розвитку медицини у містах і районах нашої області. У січні підіб'ємо підсумки. Шанси в усіх однакові», - зазначив губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

За словами проректора Івано-Франківського національного медичного університету Нестора Середюка, у новоствореному кардіоцентрі створено можливості для надання допомоги пацієнтам із загостренням ознак серцево-судинних захворювань протягом перших двох годин з часу виникнення у них симптомів. Медики Центру зможуть провести діагностику патологій судин та усунути їх непрохідність, що дозволить у майбутньому уникнути дороговартісних операцій і,відповідно, скоротити період реабілітації.
Наступним кроком міста в розвитку медицини – придбання апарату штучного кровообігу для проведення операцій із шунтування та організація навчання фахівців для роботи у центрі. Вартість такого апарату близько 2 млн. грн.

Довідка

Рівень захворюваності серед мешканців Прикарпаття на серцево-судинну патологію зріс на 60%.



Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи