На Львівщині викрили конвертаційний центр, який «відмив» понад 140 млн. грн.

На Львівщині податківці викрили та припинили діяльність  конвертаційного центру, який «відмив» понад 140 млн. грн., - повідомили кореспондента «ОстроВ» в ГВПМ СДПІ ВПП в м. Львові.

За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 ч. 3 КК України, на  підставі зібраних матеріалів у березні 2011 року проти керівника ТзОВ “М” гр. “Ч” порушено кримінальну справу.

Встановлено, що у 2010 р. гр. “Ч”, будучи керівником ТзОВ “М” з метою ухилення від сплати податків уклав господарські договори без мети реального настання правових наслідків із ТзОВ “П” та в подальшому незаконно включив суми ПДВ з вартості нібито отриманих товарів, робіт, послуг від вказаного контрагента, до податкового кредиту в податкових деклараціях підприємства з ПДВ. Внаслідок умисних дій гр. “Ч” занижено сплату податків на загальну суму 2 474 613 грн.

В ході перевірки встановлено, що невстановлені особи в 2010 році, з метою здійснення фіктивного підприємництва зареєстрували в органах державної влади ТзОВ “П” для імітації здійснення легальної господарської діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 ч. 2 КК України (фіктивне підприємництво).

Вказані дії невстановлених осіб призвели до порушення Законів України та Господарського кодексу України.

Крім цього, в ході реалізації матеріалів даної кримінальної справи проведено оперативно-розшукові заходів відносно осіб, які займаються створенням (використанням) підприємств з ознаками фіктивності з метою мінімізації сплати податків шляхом “конвертації” коштів.

В результаті проведених заходів встановлено, що вищевказаний гр. “Ч” (директор ТзОВ “М”) спільно з гр. “К” використовуючи реквізити підприємств з ознаками “фіктивності”, зареєстрованими в м. Львові, м Жовкві, та м. Києві, організували послуги по конвертації безготівкових коштів в готівку для реально діючих підприємств Львівської області, Київської області та ряду інших областей України.

За період 2009-2010 років загальна сума проконвертованих грошових коштів становить понад 140 млн. грн. Проведено обшуки в офісних та житлових приміщеннях, в результаті яких виявлено та вилучено печатки підприємств, оргтехніку з системами клієнт-банк та віддаленого доступу (ключами) до банківських рахунків через засоби електронного зв'язку, документи, які оформлялись реальнодіючим підприємствам Львівської області, Київської області та ряду інших областей України. Накладено арешти на видаткові частини банківських рахунків, на яких заблоковано 22,5 тис. грн.

На даний час проводяться оперативно-слідчі заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру, накладення арешту на майно, відшкодування нанесених державі збитків.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи