На Прикарпатті СБУ вилучила 14 тисяч літрів нелегального спирту

Напередодні Великодніх свят співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області ліквідували два канали нелегального постачання в область етилового спирту та припинили діяльність злочинних груп, що налагодили протиправний бізнес у цій сфері, - повідомили 26 квітня в прес-службі СБУ в Івано-Франківській області.

У ході оперативних дій вилучено понад 11 тонн спирту (14 тисяч літрів), арештовано 4 вантажні автомобілі, викрито склади та інші господарські приміщення, де зберігалася та розливалася нелегальна продукція.

21 квітня на під’їзді до Івано-Франківська було затримано вантажний автомобіль, у якому перевозилося 9,2 тисяч літрів спирту в 40 пластикових діжках. Спирт транспортували на один з «перевалочних» складів, звідки він повинен був дрібно-гуртовими партіями у 500-1000 літрів надійти до виробників алкогольного фальсифікату.

Того ж дня у селищі Богородчани поблизу Івано-Франківська було викрито три таких склади. На одному з них співробітники СБУ виявили 13-метровий напівпричіп до фури, всередині якого знаходилася закамуфльована металева цистерна на 20 тисяч літрів, пристосована для перевезення спирту. Якби під час випадкової перевірки на трасі відчинили задні двері фури, то виявили б лише цілком легальний вантаж пластикової «вагонки». У приміщенні складу знаходилися також 1100 порожніх діжок з-під спирту, промислові насоси та фільтри для його переливання, а також підроблені акцизні марки.

Цією спецоперацією припинено незаконну діяльність організованої злочинної групи, що контролювала основну частину тіньового обігу спирту в регіоні.

За цими фактами порушено кримінальну справу за ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи