Львівська облрада звернеться до Кабміну та ВРУ щодо захисту чорнобильців

Львівська обласна рада звернеться до Кабінету Міністрів України щодо скасування постанов, що обмежують отримання громадянами, які постраждали від чорнобильської катастрофи, належного їм соціального забезпечення. Про це в підсумку на круглому столі «Стан виконання норм законодавства в частині гарантування соціального забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» наголосив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, - повідомляє «ОстроВ».

«Цей законопроект викликав значний резонанс у суспільстві, адже більшість запропонованих змін до законів мають на меті обмеження або скасування соціальних гарантій, встановлених для певних категорій населення, зокрема для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Прикінцеві та перехідні положення законопроекту містять норми, які не дають можливості судам ухвалювати рішення про стягнення соціальних виплат, пільг та компенсацій, котрі передбачені законами України»,  - зазначив О. Панькевич.

За його  словами, представники управлінь соціального захисту, пенсійного фонду і юстиції та інші державні фонди, які були присутні на цьому круглому столі, повинні подати у Львівську облраду пропозиції щодо захисту «чорнобильців», а облрада звернеться з цим до відповідних державних чиновників.

«Ми звернемося до Кабінету міністрів щодо скасування  постанов, які обмежують отримання громадянами, котрі постраждали від чорнобильської катастрофи, належного їм соціального забезпечення та до Верховної Ради України з вимогою відкликання проекту Закону про гарантії держави щодо виконання рішень суду (реєстр. № 7562) та забезпечення гарантій чинного Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», зокрема шляхом виділення окремих кодів бюджетної класифікації фінансування гарантованих заходів соціально-економічного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»,  - наголосив голова облради.

Крім того він зазначив, що облрада звернеться до головного Пенсійного фонду України з вимогою вдосконалити пенсійне забезпечення фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи