11 млн. грн. збитків завдали державі звільнені львівські митники

Львівська митниця підтверджує, що причинами звільнення 27 посадових осіб стали систематичні порушення нормативно-правових актів з питань митної справи, несумлінне виконання ними службових обов’язків під час митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщувались через митний кордон України, - повідомила «ОстроВ» прес-служба Львівської митниці.

Підставами для звільнення працівників стали виявлені факти порушень, які призвели до втрат державного бюджету: зокрема за рахунок заниження митної вартості втрати держбюджету становили 8,8 млн грн; неправильна класифікація товарів призвела до недобору 0,4 млн грн; незаконне звільнення від митного контролю та комплексні порушення призвели до несплати 1,8 млн грн.

Ці порушення було виявлено під час комплексної перевірки службової діяльності Львівської митниці, яка тривала з 14 по 29 березня на виконання наказу Державної митної служби України (далі ДМСУ) від 12.03.2011 року № 187, відповідно до Інструкції про порядок проведення комплексних і тематичних перевірок митних органів з питань оперативно-службової діяльності, затвердженої наказом ДМСУ від 06.08.03 № 526. Нею, зокрема, передбачено, що комплексні перевірки проводяться раз на чотири роки. За останні чотири роки це була перша така перевірка Львівської митниці.

Наразі з метою недопущення подібних порушень керівництво Львівської митниці здійснює заходи щодо усунення причин та умов вчинених порушень, аналізуються митні оформлення, вживаються посилені заходи щодо забезпечення жорсткого контролю за дотриманням у Львівській митниці законодавства України з питань митної справи.

Нагадаємо, за результатами комплексної перевірки на Львівській митниці 11 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді пониження у спеціальному званні на один ступен та 27 осіб звільнено з митних органів за порушення присяги державного службовця.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи