11 млн. грн. збитків завдали державі звільнені львівські митники

Львівська митниця підтверджує, що причинами звільнення 27 посадових осіб стали систематичні порушення нормативно-правових актів з питань митної справи, несумлінне виконання ними службових обов’язків під час митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщувались через митний кордон України, - повідомила «ОстроВ» прес-служба Львівської митниці.

Підставами для звільнення працівників стали виявлені факти порушень, які призвели до втрат державного бюджету: зокрема за рахунок заниження митної вартості втрати держбюджету становили 8,8 млн грн; неправильна класифікація товарів призвела до недобору 0,4 млн грн; незаконне звільнення від митного контролю та комплексні порушення призвели до несплати 1,8 млн грн.

Ці порушення було виявлено під час комплексної перевірки службової діяльності Львівської митниці, яка тривала з 14 по 29 березня на виконання наказу Державної митної служби України (далі ДМСУ) від 12.03.2011 року № 187, відповідно до Інструкції про порядок проведення комплексних і тематичних перевірок митних органів з питань оперативно-службової діяльності, затвердженої наказом ДМСУ від 06.08.03 № 526. Нею, зокрема, передбачено, що комплексні перевірки проводяться раз на чотири роки. За останні чотири роки це була перша така перевірка Львівської митниці.

Наразі з метою недопущення подібних порушень керівництво Львівської митниці здійснює заходи щодо усунення причин та умов вчинених порушень, аналізуються митні оформлення, вживаються посилені заходи щодо забезпечення жорсткого контролю за дотриманням у Львівській митниці законодавства України з питань митної справи.

Нагадаємо, за результатами комплексної перевірки на Львівській митниці 11 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді пониження у спеціальному званні на один ступен та 27 осіб звільнено з митних органів за порушення присяги державного службовця.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи