Перевірка на Львівській митниці – спроба прикрити контрабандні схеми, - депутат облради

Депутати Львівської обласної ради на черговій сесії ухвалять  Повторне звернення до Президента України щодо Державної митної служби України з вимогою перевірити результати комплексної перевірки на Львівській митниці у березні цього року, внаслідок якої звільнено 27 працівників. За словами  першого заступника голови обларади Петра Колодія, перевірка мала на меті «прикрити» контрабандні схеми масштабного розкрадання коштів. Про це він вчора, 20 квітня, заявив на прес-конференції, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Так, після звернень облради щодо  корупції на митниці, керівництво Держмитслужби провело перевірку  (комісія з комплексної перевірки, яка перевіряла Львівську митницю з 14 по 29 березня), зосередилася на справах за 2008-2009 роки, не викриваючи сучасні порушення і контрабандні схеми.

«Ми будемо звертатися про додаткову перевірку, щоб перевірила діяння тієї перевірки, чим вона тут займалася. Будемо повторно звертатися до Президента, до прем’єр-міністра, мабуть, до Верховної Ради, щоб створювали тимчасову комісію», - наголосив П. Колодій.

«Митниця на чолі з одіозним керівником Калєтніком продовжує застосовувати злочинні схеми розкрадання коштів. Зараз ці схеми реалізує група на чолі з колишнім помічником Калєтніка як народного депутата – Іллею Павлюком - на Чернівецькій митниці. Йдеться про мільярди, які недоотримує бюджет і які потрапляють в кишені контрабандистів. Лише впродовж двох місяців через зловживання на митниці Львівщина втратила кошти, які дорівнюють річному обласному бюджету», - зазначив П. Колодій.

Також він  вказав на те, що 29 січня через польсько-український пункт пропуску пройшов автомобіль, який на польському боці задекларував товар на суму 4,753 млн євро, а на українському – лише 294,48 тис. грн. Внаслідок цього бюджет, за його словами, втратив значні кошти. «Комісія працювала для того, щоб прикрити цей злочин, який відбувся в особливо великих розмірах – вкрадено в держави близько 5 млрд грн», - зазначив він.

Як зазначив Андрій Холявка, сьогодні Держмитслужба – це приватна корпорація із заробляння грошей для вузького кола людей, наближених до керівника цієї структури. Застосування злочинних схем на митниці – це 1000% прибутку.

Депутати наголосили, що незаконно звільнені працівники Львівської митниці подаватимуть до суду, який мають усі підстави виграти й поновитися на службі. Нещодавно в подібній справі виграли суди кілька колишніх митників, звільнених за керівництва Калєтніка. Петро Колодій заявив, що депутати вимагатимуть звіту керівництва митниці на сесії та звертатимуться до центральних органів влади з вимогою провести нову перевірку на Львівській митниці.

Нагадаємо, з 14 по 29 березня на Львівській митниці тривала комплексна перевірка, за результатами якої було звільнено 27 осіб за порушення присяги державного службовця та 11 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи