Студенти з Франції закупили подарунки для дітей Івано-Франківська

Три дитячі лікарні Прикарпаття отримають подарунки від студентів з Франції, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Три заклади Прикарпаття - обласна клінічна дитяча лікарня, Микуличинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат і обласний дитячий санаторій "Сніжинка", що в Яремче - стали об'єктами гуманітарної допомоги французької молоді.

Студенти першого-другого курсів комерційної школи міста Ліль, що на півночі Франції, втретє завітали на Івано-Франківщину. Делегація в складі 19 юнаків та дівчат впродовж тижня вивчала потреби цих закладів.

На попередньо зібрані вдома кошти між своїми ровесниками вони закупили в області найнеобхідніше для прикарпатських дітей. Приміром, для ОКДЛ - обладнання для ванної кімнати. Для Микуличинської школи-інтернату минулоріч придбали обладнання для столярної майстерні, а цього року - для швейної; для санаторію закупили ламінат для ремонтних робіт.

Французькі студенти перебували на Прикарпатті під опікою керівництва та студентів кафедри французької філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. А приїжджають вони в нашу область і надають допомогу дитячим лікувальним закладам завдяки співпраці з обласною організацією Товариства Червоного Хреста, яку очолює Валерій Старченко, голова Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи