У Львові хочуть збудувати підземний паркінг під Франком

У Львові хочуть збудувати підземний паркінг на території від головного корпусу Університету до пам’ятника Іванові Франкові, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Як зазначають у Львівському національному університеті імені Івана Франка, жодних переговорів щодо реалізації даного проекту із ними не велося. Керівництво ВУЗу стурбоване планами будівництва паркінгу.

«Рух громадського транспорту вже багато зробив шкоди будівлі. Окрім того, неодноразово впродовж 20 років писали у листах-зверненнях від Університету до усіх голів м. Львова про передачу площі перед пам’ятником Іванові Франкові Університету. Однак письмові відповіді, не дивлячись на позитивні публічні заяви перших осіб міста, були негативними. З цього видно, що паркінг – це бізнес-проект, а не соціальний», - зазначено у відкритому листі Університету.

Крім того, у листі наголошується, що «емає також і оцінки впливу масштабних підземних робіт на головний корпус Університету».

«Треба бути свідомим того, що ці  «прагматичні», невиважені, невідомо чим вмотивовані рішення щодо проведення таких робіт призведуть до втрати унікальних споруд, а безвідповідальні дії окремих осіб є серйозною загрозою, яка може позбавити не лише мешканців Львова, а й прийдешні покоління неймовірно красивої архітектури, яка стала символом нашого міста», - йдеться у листі.

Нагадаємо, начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль повідомив, що перший підземний паркінг у Львові пропонують спорудити перед пам’ятником Франку.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи