Шантажиста з Прикарпаття посадять на 5 років?

Працівники Тисменицького райвідділу міліції провели спецоперацію з викриття чоловіка, який кілька днів по телефону вимагав від одного з мешканців району 500 доларів США, - повідомляє газета “Репортер”.

Невідомий чоловік телефонував об’єктові вимагання щоразу з іншого мобільного і вимагав гроші за те, що він, володіючи певною інформацією компрометуючого характеру, після отримання вказаної суми нікому про це не розповість. Настійливі дзвінки настільки «дістали» чоловіка, що той звернувся у міліцію з проханням допомогти.

Міліціонери одразу затримали особу, котра у визначений час і місце з’явилася по гроші. Вимагачем виявився 36-річний нероба з Івано-Франківська. Вже незабаром з’ясувалося, що жодного компромату на людину, якій він телефонував, він не має. Натомість відомими стали мотиви вчинення злочинних дій.

Тиждень тому він у кафе зустрівся зі своїм знайомим, котрий при спілкуванні поскаржився на свою долю. Недавно директор закладу звільнив його з роботи і він затаїв на нього образу. Дізнавшись про це, чоловік одразу вигадав, як можна помститися колишньому керівникові товариша. Друзяки вирішили «вибити» з нього гроші під тим приводом, що начебто володіють компроматом щодо його особистого життя і мають можливість привселюдно осоромити чоловіка.

Під час затримання в жителя Івано-Франківська вилучили 100 доларів США, які він отримав від заявника в якості першого «траншу» з загальної суми вимагання. Намагання зловмисника заробити надурняк може вилитися йому реальним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Він зізнався, що особисто з потерпілим не був знайомим, а компромат на нього просто придумав.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи