В Івано-Франківську двоє дівчат вербували секс-рабинь

В Івано-Франківську двоє дівчат-работорговців «заробляли» вербуванням молодих секс-рабинь у Польщі та погрожували жертвам розправою. Наразі, одна з підозрюваних під арештом, інша – на підписці про невиїзд. Також розшукують третього співучасника – іноземця, який фінансував всі витрати, - повідомили кореспондента «ОстроВ» в обласному управлінні міліції.

За матеріалами оперативників обласного підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, в Івано-Франківській області наприкінці березня порушено кримінальну справу відносно трьох осіб, в тому числі іноземця. Ці люди обґрунтовано підозрювалися у вербуванні і переміщенні людей за межі держави з метою їх сексуальної експлуатації.

Двох осіб, мешканок Івано-Франківської області, правоохоронці затримали у момент отримання ними грошей, які вони вимагали від однієї з жертв злочину. Зловмисниці вимагали від дівчини 19 тисяч гривень начебто за те, що вона не розрахувалася за витрати, пов’язані з її закордонною поїздкою. Позаторік дівчину шляхом обману вивезли до Польщі, де їй обіцяли роботу в крамниці. Коли в неї забрали документи і змусили працювати повією на об’їзній дорозі, українка зрозуміла, куди потрапила. За тиждень їй вдалося якимось чином отримати на руки власний паспорт і з допомогою громадянина Польщі повернутися в Україну.

Про це дівчина не розповідала нікому, поки одна з вербувальниць не почала погрожувати розправою і вимагати компенсацію. Потерпіла звернулася за допомогою до міліціонерів. Слідство з’ясувало, що у 2009 році співучасники злочинів аналогічним чином вивозили до Польщі й ще декількох мешканок Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Як повідомив начальник ВБЗПТЛ УМВС України в Івано-Франківській області Андрій Рогалевич, суд санкціонував арешт 25-річної підозрюваної, у іншої співучасниці злочинів взято підписку про невиїзд, натомість громадянина-іноземця, котрий фінансував витрати, пов’язані з вербуванням і переміщенням секс-рабинь за кордон, намагатимуться розшукати і затримати за сприяння Інтерполу.

 

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи