Австрійський посол не дасть зруйнувати історичні будівлі на Прикарпатті

Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії Вальф Дітріх Хайм взяв під свій контроль ситуацію з історичними будівлями в Коломиї Івано-Франківської області, - повідомляють “Коломийські вісті”.

Питання руйнації історичної будівлі військових казарм у парку Трильовського в Коломиї отримало всеукраїнський розголос. Давня споруда являє собою цінність для української та австрійської громад. Це підтверджується листом від Посольства Австрійської республіки в Україні до тимчасової контрольної комісії Коломийської міської ради.

«Ваше прагнення зберегти зазначену споруду є для посольства дуже важливим. Прошу Вас повідомити, хто є власником зазначеної будівлі в даний час? З якою метою планується її використовувати у майбутньому? Посольство просить і надалі повідомляти про долю цієї споруди.

При наступній нагоді або ж наступному перебуванні в Івано-Франківській області я охоче відвідаю Коломию та огляну колишню казарму. Посольство всіляко сприятиме вирішенню питання збереження цієї історичної споруди», – зазначено в листі від Надзвичайного і Повноважного Посла Вальфа Дітріха Хайма.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи