На Прикарпатті важко травмованих транспортуватимуть гелікоптером

З будь-якої точки Прикарпаття за 20 хвилин "Швидка" прилітатиме до потерпілих з повітря. Важко травмованих прикарпатців до обласної клінічної лікарні відтепер транспортуватиме медичний гелікоптер, - повідомляє «24 канал».

Вперше в Україні біля центрального медичного закладу області звели злітно-посадковий майданчик. Головне, кажуть чиновники, встигати рятувати людські життя.

“Звичайно важливо в першу годину надати допомогу людині, це так називається “золота година” медичної допомоги”, - каже голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Потерпілому зможуть надавати медичну допомогу і під час транспортування - гелікоптер оснащений новітнім реанімаційним обладнанням. А вже в лікарні на травмованих чекатимуть кращі фахівці регіону.

“Якщо станеться ситуація і ми будемо знати, що гелікоптер везе потерпілого, значить вже буде готова і операційна, і реанімобіль буде чекати на площадці”, - каже головний травматолог області Любомир Юрійчук.

Щоправда Гелікоптер МНС працюватиме в області поки тимчасово, лише найближчі два місяці - задля експерименту. Далі столичні чиновники вирішуватимуть - чи доречно в Україні відновити санітарну авіацію. До слова, повітряне судно іноземне, і працює в гірській місцевості, на відміну від вітчизняного МІ - 8, кажуть авіатори, без проблем.

“Даний вертоліт дуже добре себе показав, як і в гірській місцевості, так і на рівнинній місцевості, виконує свої обов’язки на 5”, - переконаний другий пілот Андрій Дворник.

“Мі-8" споживає тонну керосину, "Єврокоптер" - 200 л", - наголосив заступник міністра МНС Євген Червоненко.

Кошти на утримання гелікоптера виділятиме обласний бюджет. Поряд з державним повітряним судном, безкоштовно транспортуватиме тяжкохворих авіація організації "Українські Ангели". Саме цій структурі вітчизняні бізнесмени віддаватимуть на чергування свої приватні гелікоптери.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи