На Прикарпатті важко травмованих транспортуватимуть гелікоптером

З будь-якої точки Прикарпаття за 20 хвилин "Швидка" прилітатиме до потерпілих з повітря. Важко травмованих прикарпатців до обласної клінічної лікарні відтепер транспортуватиме медичний гелікоптер, - повідомляє «24 канал».

Вперше в Україні біля центрального медичного закладу області звели злітно-посадковий майданчик. Головне, кажуть чиновники, встигати рятувати людські життя.

“Звичайно важливо в першу годину надати допомогу людині, це так називається “золота година” медичної допомоги”, - каже голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

Потерпілому зможуть надавати медичну допомогу і під час транспортування - гелікоптер оснащений новітнім реанімаційним обладнанням. А вже в лікарні на травмованих чекатимуть кращі фахівці регіону.

“Якщо станеться ситуація і ми будемо знати, що гелікоптер везе потерпілого, значить вже буде готова і операційна, і реанімобіль буде чекати на площадці”, - каже головний травматолог області Любомир Юрійчук.

Щоправда Гелікоптер МНС працюватиме в області поки тимчасово, лише найближчі два місяці - задля експерименту. Далі столичні чиновники вирішуватимуть - чи доречно в Україні відновити санітарну авіацію. До слова, повітряне судно іноземне, і працює в гірській місцевості, на відміну від вітчизняного МІ - 8, кажуть авіатори, без проблем.

“Даний вертоліт дуже добре себе показав, як і в гірській місцевості, так і на рівнинній місцевості, виконує свої обов’язки на 5”, - переконаний другий пілот Андрій Дворник.

“Мі-8" споживає тонну керосину, "Єврокоптер" - 200 л", - наголосив заступник міністра МНС Євген Червоненко.

Кошти на утримання гелікоптера виділятиме обласний бюджет. Поряд з державним повітряним судном, безкоштовно транспортуватиме тяжкохворих авіація організації "Українські Ангели". Саме цій структурі вітчизняні бізнесмени віддаватимуть на чергування свої приватні гелікоптери.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи