60% пільгу на плату за землю добилися підприємці Львова

Депутати Львівської міської ради вчора, 31 березня, прийняли рішення, згідно з яким платники орендної плати за землю та земельного податку до моменту введення нової нормативної оцінки землі платитимуть за спеціальною пільгою розміром 60% від суми нарахованих платежів, - повідомляє «ОстроВ».

Нова грошова оцінка з дотриманням процедури її затвердження буде прийнята у термін до трьох місяців. Потім її розглянуть на сесії міськради. За цей час підприємці, які переуклали договори, отримають пільги.

«Ми почнемо процес нової оцінки землі. І ми на цей період ввели понижуючий коефіцієнт для тих, хто вже уклав угоди. Тому ми максимально зробили те, що могла зробити міська влада. Ці кошти вже передбачені в загальному фонді бюджету. А це є позашкільна освіта, це житлово-комунальна сфера. Бюджет збалансований. Тому ми не можемо приймати якихось радикальних рішень, але ми вислухали всіх підприємців. Сьогодні представник виступав на сесії міської ради, і ухвала виважена, збалансована. Це компромісна праця і депутатів міської ради, і виконавчого комітету, і, звичайно, представників підприємців. Буде понижуючий коефіцієнт до 60%», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора під Львівською міською радою відбувся кількатисячний мітинг з вимогою скасувати ухвалу «Про затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Львова», згідно з якою  орендна плата за землю зростає в декілька разів.

Довідка

З 1 січня 2011 року у Львові набула чинності нова нормативна грошова оцінка земель міста Львова. Відповідно до цієї оцінки базова вартість землі збільшується з 184,9 грн/кв. м до 470,2 грн/кв. м, що дозволить збільшити надходження коштів від сплати орендної плати за землю орієнтовно в 2,5 рази.

 

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи