Кабмін доручив губернатору Прикарпаття порахувати, скільки коштує порятунок Калуша

Кабінет міністрів України доручив Івано-Франківській облдержадміністрації надати розрахунки для ухвалення рішення щодо виділення коштів для стабілізації ситуації у Калуському районі. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні. Про це «ОстроВ» повідомила прес-служба МНС.

Внаслідок видобування калійних добрив на рудниках «Калуш», «Голинь», «Ново-Голинь» та Домбровський кар’єр утворилися порожнини. Існує небезпека, що земля в цьому місці просяде, а це загрожує життю 1 300 житлових будинків та 23 промисловим спорудам. При відкритій розробці калійних руд у відвалах Домбровського кар’єру накопичилися соленосні глини. Під дією атмосферних опадів відбувається розчинення солей, ареал забруднення підземних вод перевищує 140 га і поширюється в напрямку рік Лімниці та Дністра.

Ці проблеми перебувають на контролі Президента України, який своїм Указом у лютому 2010 року оголосив Калуш та села Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району зоною надзвичайної екологічної ситуації. 

Нагадаємо, Верховна Рада України 12 лютого 2010 року ухвалила Закон, відповідно до Указу Президента України Віктора Януковича  від 10 лютого, згідно з яким місто Калуш та села Кропивник і Сівка Калуська визнані зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Також у 2010 році з державного бюджету на проведення заходів з ліквідації екологічних проблем Калуша уряд виділив 450 млн. грн.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи