Львівські підприємці скаржаться, що податківці та митники митники їх «притиснули»

Львівські підприємці поскаржились губернатору Михайлу Цимбалюку, що податківці та митники їх «притиснули» . Про це сьогодні, 30 березня, представники підприємців області зазначили під час зустрічі з головою Львівської ОДА Михайлом Цимбалюком, - повідомили «ОстроВ» в облдержадміністрації.

Зокрема, підприємці відзначили, що податкова інспекція часто є інструментом фіскального тиску на підприємців, інспектори призначають незаконні донарахування під час перевірок, вимагають непередбачені документи, не приймають вчасно декларації про доходи, також не повертають автоматично ПДВ. Результатом подібної діяльності стало погіршення інвестиційного клімату на Львівщині та зменшення ділової активності.

Також проблемним для підприємців є питання митної вартості товарів, за їх словами, зараз в області відбувається масове підвищення такої вартості на 20-100%, а деякі групи товарів можливо розмитнити лише у певних відділах митних постів. Це призводить до суттєвого обмеження конкуренції та зростання цін на імпортні товари.

Відтак підприємці вимагають розробити чітку процедуру притягнення до відповідальності представників податкової інспекції, рішення яких потім були скасовані у судовому порядку. А також зробити прозорою процедуру визначення митної вартості товару.

За статистикою ДПА у Львівській області, кожна восьма скарга підприємців до суду на податкову задовольняється на користь позивачів. У ДПА функціонує відділ внутрішніх розслідувань. Відтак, минулого року 250 осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності, 19 – звільнили, а проти 9 порушено кримінальні справи. За два місяці цього року звільнили 20 осіб, а 47 притягнули до кримінальної відповідальності. Про це розповів голова ДПА на Львівщині Віталій Пекарчук.

«Я хотів би, щоб провели розслідування за фактами, які навели підприємці, щоб відбулися службові перевірки. Люди повинні знати як героїв, так і антигероїв. Якщо результати тих чи інших перевірок скасували в судах і це відбувається системно, це повинно враховуватись при переатестації працівників», - наголосив голова ЛОДА Михайло Цимбалюк, звертаючись до В. Пекарчука.

Також голова ЛОДА відзначив, що від злагодженої роботи малого й середнього бізнесу та контролюючих органів багато у чому залежить позитивний інвестиційний клімат в області.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи