На Львівщині планують закрити 24 школи через нестачу учнів

За прогнозними показниками Головного управління освіти Львівської ОДА, в області може бути призупинено роботу 24 загальноосвітні навчальні заклади. Про це заявив начальник управління Михайло Брегін вчора, 29 березня, під час сесії Львівської обласної ради, - повідомляє «zaxid.net».

Як розповів М. Брегін, на Львівщині може бути призупинено роботу 24 освітні заклади, в тому числі 21 навчальний заклад І ступеня і три І-ІІ ступеня. При цьому, за словами чиновника, планується, що половина із них уже через два роки відновить свою роботу.

Також М.Брегін зазначив, що за прогнозними показниками 37 навчальних закладів може бути реорганізовано, тобто у них може бути понижено ступінь.

Загалом така оптимізація за його словами може торкнутися 97 працівників, з яких 31 і так підпадає під звільнення через досягнення пенсійного віку.

Водночас чиновник запевнив, що остаточне рішення щодо такої оптимізації будуть приймати місцеві органи самоврядування та місцеві громади.

Причиною такої оптимізації М.Брегін назвав те, що на Львівщині існує ряд шкіл, які не є належно укомплектовані учнями.

Під час обговорення виступу чиновника, депутати Львівської облради від «Нашої України», Павло Хобзей зазначив, що 6,5% ВВП України йде на освіту, це за його словами, є одним із найвищих показників в Європі. «При цьому на одного вчителя в Україні припадає 8 учнів, в той час, як в Європі – 17, що дозволяє забезпечити хороший рівень освіти», – наголосив депутат.

Врешті Львівська облрада на пропозицію голови фракції ВО «Свобода» Ірина Сех не лише прийняла до відома озвучену доповідь, а також зазначила, що вважає не припустимим закриття шкіл на Львівщині, і рекомендувала місцевим громадам не виконувати рішення про оптимізацію, коли воно буде прийняте.

Як повідомили начальник Головного управління охорони здоров'я Львівської ОДА Сергій Федоренко і начальник Головного управління культури Львівської ОДА Сергій Бурко, прогнозних показників щодо можливості закриття закладів охорони здоров’я та культури немає. І за їхніми словами, в цьому напрямку оптимізація не передбачається.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи