У Калуші побудують новий завод з виробництва калійних добрив

Цього року у Калуші планується розпочати будівництво нового заводу з виробництва калійних добрив. Про це розповів губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Він зазначив, що з Калуша й надалі вивозитимуть гексахлорбензол. Так за межі Прикарпаття уже вивезено майже 9 тисяч тонн цих отрутохімікатів, на що держава виділила більш ніж 300 млн. грн.

Крім того, за словами голови облдержадміністрації, для покращення екологічної ситуації в регіоні на Домбровському кар'єрі побудовано північний борт і розсолопромисел, накрито золовідвал.
На травень перенесено відкриття калуського підприємства з випуску суспензійного полівінілхлориду, що є сировиною для виготовлення вікон, поліетиленових труб, деталей до кораблів, літаків, автомобілів. Дотепер суспензійний полівінілхлорид, за словами Михайла Вишиванюка, завозився в Україну з Південної Кореї.

«Завод ще не запущено, а вже надходить чимало дзвінків, як і де можна буде отримувати цю продукцію. А вона може дати можливість побудувати у Калуші близько 10-ти заводів-супутників», - наголосив губернатор.

Нагадаємо, минулоріч з державного бюджету на проведення заходів з ліквідації екологічних проблем Калуша уряд виділив 450 млн грн.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи