Школярам Львівщини можуть закупити «Чорного ворона» Василя Шкляра

Бібліотекам та освітнім закладам Львівщині можуть закупити «Чорного ворона» Василя Шкляра. Принаймні із такою ініціативою на найближчій сесії Львівської обласної ради звернеться депутат, представник «Зарваницької ініціативи» Олесь Старовойт. Про це повідомив представник «Холодноярської інціативи» Андрій Юсов,- «zaxid.net».

«На найближчій сесії Львівської обласної ради депутат, представник «Зарваницької ініціативи» Олесь Старовойт ініціюватиме виділення коштів з обласного бюджету на закупівлю книг «Чорний ворон» для львівських бібліотек та закладів освіти області, - зазначив Андрій Юсов. - Крім того, представники «Зарваницької ініціативи» звернуться до Львівської міської ради з проханням виділити кошти з міського бюджету. Ми сподіваємося, що депутатський корпус зацікавлений в тому, щоб роман «Чорний ворон» був у кожній бібліотеці Львова».

За його словами, з ініціативи Холодноярської та Зарваницької ініціатив подібне питання буде підніматися в Тернополі.

Як зазначив письменник Василь Шкляр, до нього уже зверталися представники західних областей України, з тим, щоб вони у себе надрукували для шкіл примірники «Чорного ворона», та право на друк на 5 років має харківське видавництво «Клуб сімейного дозвілля». Відтак, івано-франківці вийшли із ситуації, закупивши велику кількість примірників роману за гуртовими цінами.

Зазначимо, Василь Шкляр, автор роману «Чорний ворон» планує сьогодні перебуває  у Львові. О 15.00 в актовому залі ЛНУ ім. Івана Франка також має відбутися зустріч громади з письменником. На площі біля пам’ятника Івану Франку відбудеться пряма трансляція зустрічі, опісля – виступ письменника та автограф-сесія.

Організаторами заходу виступили Львівський Національний університет ім. Івана Франка, громадянські об’єднання «Холодноярська ініціатива» та «Зарваницька ініціатива».

Нагадаємо, комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив Шевченківську премію з літератури письменнику Василю Шкляру за роман "Залишенець"("Чорний Ворон").

Довiдка

4 березня Василь Шкляр звернувся до Президента Віктора Януковича із заявою, в якій просить перенести нагородження його Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника. Згодом з’явився указ В.Януковича про нагородження Шевченківськими преміями, в якому ім’я В.Шкляра було відсутнє. Однак відомий український письменник Юрій Андрухович запропонував всім небайдужим українцям зібрати для Василя Шкляра суму Шевченківської премії, якої він не отримав від влади. Нагадаємо, сума Шевченківської премії становить 280 тис. грн. Нагадаємо, на Народну Шевченківську премію Шкляру вже зібрано 65 тис. грн

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи