У Львові знову протестують проти нововведень Табачника

Сьогодні, 28 березня, у Львові біля пам’ятника Іванові Франку відбулася акція «Вища освіта – біг з перешкодами», сюжетом якої є здобування вищої освіти і негативного впливу останньої редакції Законопроекту «Про вищу освіту», зокрема, та законотворчої політики Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в цілому. Про це повідомила співорганізатор акції, представник ГО «Відсіч» Ірина Чулівська, - інформує «zaxid.net».

За її словами, студентам буде запропоновано зіграти у гру: пройти шлях до своєї вищої освіти, долаючи перешкоди,  які планує підсунути МОНМС (Міністерство освіти і науки, молоді та спорту). Мета гри – отримати 2 кг «дипломпечива», з якими на фініші студентів чекатиме МОНСтр. Студенти зможуть і оминути перешкоди, але для цього їм потрібно буде заплатити хабар. «Буде старт і фініш, кожна з перешкод буде довшою, яку все одно варто подолати, або заплатити хабар, і чим довша перешкода, тим більший хабар потрібно заплатити. Окрім цього ті, хто бажає не проходити «освітні» перешкоди, вони зможуть відразу надати хабара на початку старту», - зазначила Ірина Чулівська.

Організатори акції наголошують, що всі дії МОНМСу спрямовані на знищення вищої освіти в Україні. На їх думку, така політика призведе до того, що українська освіта стане таким собі бігом з перешкодами, де виші стануть осередками корупції, а не знань. За її словами, політика Міністерства освіти спрямована не на підвищення рівня знань студентів, а на комерціалізацію освіти.

Організатори акції роздавали листівки щодо кампанії «Проти деградації освіти».

Такі акції відбудуться також того ж дня о 13.45 біля їдальні Національного університету «Львівська політехніка», та протягом тижня біля Національного лісотехнiчного університету та Львівського державного аграрного університету.

Організатор – Громадянський рух «Відсіч».

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи