У Львові знову протестують проти нововведень Табачника

Сьогодні, 28 березня, у Львові біля пам’ятника Іванові Франку відбулася акція «Вища освіта – біг з перешкодами», сюжетом якої є здобування вищої освіти і негативного впливу останньої редакції Законопроекту «Про вищу освіту», зокрема, та законотворчої політики Міністерства освіти і науки, молоді та спорту в цілому. Про це повідомила співорганізатор акції, представник ГО «Відсіч» Ірина Чулівська, - інформує «zaxid.net».

За її словами, студентам буде запропоновано зіграти у гру: пройти шлях до своєї вищої освіти, долаючи перешкоди,  які планує підсунути МОНМС (Міністерство освіти і науки, молоді та спорту). Мета гри – отримати 2 кг «дипломпечива», з якими на фініші студентів чекатиме МОНСтр. Студенти зможуть і оминути перешкоди, але для цього їм потрібно буде заплатити хабар. «Буде старт і фініш, кожна з перешкод буде довшою, яку все одно варто подолати, або заплатити хабар, і чим довша перешкода, тим більший хабар потрібно заплатити. Окрім цього ті, хто бажає не проходити «освітні» перешкоди, вони зможуть відразу надати хабара на початку старту», - зазначила Ірина Чулівська.

Організатори акції наголошують, що всі дії МОНМСу спрямовані на знищення вищої освіти в Україні. На їх думку, така політика призведе до того, що українська освіта стане таким собі бігом з перешкодами, де виші стануть осередками корупції, а не знань. За її словами, політика Міністерства освіти спрямована не на підвищення рівня знань студентів, а на комерціалізацію освіти.

Організатори акції роздавали листівки щодо кампанії «Проти деградації освіти».

Такі акції відбудуться також того ж дня о 13.45 біля їдальні Національного університету «Львівська політехніка», та протягом тижня біля Національного лісотехнiчного університету та Львівського державного аграрного університету.

Організатор – Громадянський рух «Відсіч».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи