Львів потребує хоча б 100 млн грн на збереження пам’яток в зоні ЮНЕСКО

Місту Львову потрібно щонайменше 100 млн. грн. у 2011 році на збереження та відновлення об’єктів, що входять до переліку культурних пам’яток. Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий, - повідомляє «zaxid.net».

«Всі говорять, що Львів – це діамант, всі високопосадові особи держави – президент, прем’єр, кажуть, що Львів – це перлина. Але коли ми подивимось на державне фінансування (на збереженні культурної спадщини), то бачимо стрічку нуль у 2010, 2009 і 2008 роках», – сказав міський голова.

Він наголосив: «Після наради, яка відбулась місяць тому під головуванням прем’єр-міністра Азарова, вийшло доручення, щоб цього року передбачити кошти на ці об’єкти, але сума поки що не озвучена. Як мінімум 100 млн грн треба для міста Львова. Що ми отримаємо – подивимось. Я це питання на кожній нараді піднімаю, адже будівлі не стають молодшими, дахи треба ремонтувати, інженерію, я вже не кажу про фасади, фасади – в останню чергу. Важливо зберегти пам’ятки архітектури, вони зазнають постійного руйнування», - сказав мер.

Нагадаємо , начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко, звітуючи про роботу управління за 2010 року, повідомила, що за два роки Львів «не отримав ні копійки» на охорону історичного середовища.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи