У Франківську заступник начальника управління ЖКГ Сергій Шутяк заборгував за тепло 11 тис.грн.

Мешканці Івано-Франківська заборгували "Теплокомуненерго" за опалення і гарячу воду понад 30 млн. грн. При цьому малозабезпечені родини, пенсіонери розраховуються вчасно й чесно - майже на 90%. Понад 80% пенсіонерів розраховуються щомісяця й у повному обсязі.

Як повідомляє «Галицький кореспондент», в "Івано-Франківськтеплокомуненерго" приблизно 43 тис. абонентів, які на сьогодні за опалення житла й підігрів води заборгували підприємству понад 30 млн. грн. Відповідно, "Теплокомуненерго" не може розрахуватися за спожитий на виробництво тепла газ перед ДК "Газ України". Борг підприємства за використаний у 2011 році газ сягає 27,5 млн. грн.

Проте чиновники сплачувати борги не поспішають. Так, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківська Шутяк Сергій, безпосередньо відповідальний саме за економічне здоров'я міської комуналки, заборгував за опалення трикімнатної квартири на Південному бульварі станом на 1 березня цього року понад 11 тис. грн. Протягом кількох років чиновник не тільки не сплачував рахунки від "Теплокомуненерго", але  й ігнорував рішення суду. Вердикт у справі за позовом ТКЕ про примусове стягнення з Шутяка С. на користь позивача 8,7 тис. грн. (борг на той час) суд виніс ще у жовтні минулого року.

Серед боржників "Теплокомуненерго" –  директор охоронної фірми "Ажур", колишній старший лейтенант міліції Сазонов В., який заборгував підприємству 8 тис. грн., викладачі Прикарпатського національного університету, кандидати наук Кройтер В. та  Лоп'янко М., борг яких складає майже 24 тис. грн. та 15 тис. Грн., відповідно. Також у списку боржників є працівники КРУ, міліції, чиновники, підприємці.

Довідка

На Шкутяка Сергія зареєстровано три автомобілі - Mazda 6, Mercedes-Benz 124 та ВАЗ 2106. Вартість лише Мазди 6 - від 30-ти до 36 тис. дол.

Крім того, за адресою його помешкання, на якому висить 11 з половиною тисяч боргу, зареєстроване ТОВ "Виторг", яке неодноразово отримувало підряди на будівельно-монтажні роботи за гроші з міського бюджету. Співзасновник "Виторгу" - дружина чиновника Шутяк Світлана.

Лист прокуратури Івано-Франківська від 19 листопада 2010 року на запит депутата міськради Ярослава Бачкура підтвердив, що в 2009 році управління ЖКГ укладало з "Виторгом" договори підряду на суми 235,612 тис. грн. і 134,152 тис. грн. Гроші, може, і не надто великі, зате без тендерних клопотів. За ці кошти фірма повинна була загерметизувати шви панельних будинків.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи