У Франківську заступник начальника управління ЖКГ Сергій Шутяк заборгував за тепло 11 тис.грн.

Мешканці Івано-Франківська заборгували "Теплокомуненерго" за опалення і гарячу воду понад 30 млн. грн. При цьому малозабезпечені родини, пенсіонери розраховуються вчасно й чесно - майже на 90%. Понад 80% пенсіонерів розраховуються щомісяця й у повному обсязі.

Як повідомляє «Галицький кореспондент», в "Івано-Франківськтеплокомуненерго" приблизно 43 тис. абонентів, які на сьогодні за опалення житла й підігрів води заборгували підприємству понад 30 млн. грн. Відповідно, "Теплокомуненерго" не може розрахуватися за спожитий на виробництво тепла газ перед ДК "Газ України". Борг підприємства за використаний у 2011 році газ сягає 27,5 млн. грн.

Проте чиновники сплачувати борги не поспішають. Так, заступник начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківська Шутяк Сергій, безпосередньо відповідальний саме за економічне здоров'я міської комуналки, заборгував за опалення трикімнатної квартири на Південному бульварі станом на 1 березня цього року понад 11 тис. грн. Протягом кількох років чиновник не тільки не сплачував рахунки від "Теплокомуненерго", але  й ігнорував рішення суду. Вердикт у справі за позовом ТКЕ про примусове стягнення з Шутяка С. на користь позивача 8,7 тис. грн. (борг на той час) суд виніс ще у жовтні минулого року.

Серед боржників "Теплокомуненерго" –  директор охоронної фірми "Ажур", колишній старший лейтенант міліції Сазонов В., який заборгував підприємству 8 тис. грн., викладачі Прикарпатського національного університету, кандидати наук Кройтер В. та  Лоп'янко М., борг яких складає майже 24 тис. грн. та 15 тис. Грн., відповідно. Також у списку боржників є працівники КРУ, міліції, чиновники, підприємці.

Довідка

На Шкутяка Сергія зареєстровано три автомобілі - Mazda 6, Mercedes-Benz 124 та ВАЗ 2106. Вартість лише Мазди 6 - від 30-ти до 36 тис. дол.

Крім того, за адресою його помешкання, на якому висить 11 з половиною тисяч боргу, зареєстроване ТОВ "Виторг", яке неодноразово отримувало підряди на будівельно-монтажні роботи за гроші з міського бюджету. Співзасновник "Виторгу" - дружина чиновника Шутяк Світлана.

Лист прокуратури Івано-Франківська від 19 листопада 2010 року на запит депутата міськради Ярослава Бачкура підтвердив, що в 2009 році управління ЖКГ укладало з "Виторгом" договори підряду на суми 235,612 тис. грн. і 134,152 тис. грн. Гроші, може, і не надто великі, зате без тендерних клопотів. За ці кошти фірма повинна була загерметизувати шви панельних будинків.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи